oranžerie

Stavba o jednom nadzemním podlaží, umístěná samostatně ve volné zástavbě nevelkého dvora v zámeckém zahradnictví, obrácená k jihu, původně do volného krajinného prostoru rozšířeného parku. Nyní je součástí zahradnictví, z jihu propojená s přistavěnými novodobými skleníky. Oranžerie má kompaktní hmotu protáhlého obdélného půdorysu s pultovou střechou krytou keramickými taškami, předsazenou před jižní průčelí vysokým fabionovým náběhem. Je vymezena třemi plnými zděnými obvodovými stěnami z omítané lomové opuky a na průčelní straně, kde bývalo velkoplošné prosklení, je v přízemí otevřená, dělená rastrem zděných pilířků, kdežto výše je zazděna tenkou příčkou s novodobými okny. Pultová střecha je prodloužená až k jižnímu průčelí. Přesah střechy umožnil fabionový náběh, o který byl štít zvýšen. Původní podlaha je nahrazena prostým betonem patrně z prvorepublikové úpravy.