brána s brankou

V čele dvora, na jeho jihozápadní straně, stojí zděná brána s brankou. Brána má vjezd sklenutý stlačeným polokruhem. Stojky po stranách vjezdu jsou kamenné, opatřené patkami, klenební pas je vyzděn. Ve vrcholu klenby je naznačen klenák. Stojky jsou posazené na kamenné nájezdníky. Koruna zdiva je zakončena římsou, jejíž původní tvar byl v průběhu oprav postupně degradován. Brána je opatřena barokně vykrajovaným zděným nástavcem s konvex – konkávně vyklenutým. Po obvodu nástavce je vytažena profilovaná římsa, v ploše střední části štítu je mělká nika obdélného tvaru. Kromě římsy je nástavec zdoben také plochou lištou částečně lemující niku. Branka ležící západně od vjezdu je sklenutá stlačeným obloukem. Otvor není vymezen ostěním. Korunní římsa je bohatě profilovaná. Vrata jsou dřevěná, dvoukřídlá, jednoduchá, s prkny na sraz. Vrátka branky jsou dřevěná, jednokřídlá, s prkny na sraz.