park

Základem kompozičního řešení areálu je návrh arch. Kulišana z roku 1923. Řešení cestní sítě do dvou navazujících oválů, rozložení volných travnatých ploch a porostů dřevin víceméně odpovídá původnímu návrhu a jeho realizaci v letech 1924-25. Přední ovál je akcentovaný pomníkem a ohrazeným políčkem s růžemi. K pomníku vede od vstupní brány přímá široká cesta. Pozadí pomníku tvoří oplocený záhon (vlastní růžový palouček) s porostem botanických růží Rosa galica. Vstup do areálu od silnice je opatřen kovanou mřížovou branou s dvěma postranními brankami, které od počátku tvoří součást parku. Dominantním druhem v sortimentu dřevin jsou lípy. Tvoří okrajové kulisy oddělující areál od okolní zemědělské krajiny i menší skupiny v centrální louce. Jako barevný akcent výsadeb byl volen červenolistý buk (3 menší skupiny v zadní části areálu). Novými výsadbami po roce 2000 (předsazeny před skupiny lip na okraji centrální louky v přední části areálu) se zpestřil sortiment o druhy kvetoucí v létě např. katalpy, svitel.