městský dům

Nachází se ve východní části severní fronty zástavby Náměstí Svobody ve Vimperku, na úzké gotické parcele v jižní části hlavní část domu, průjezdem přístupný podélný dvůr uzavřený ze západní a severní části dvorním křídlem domu. Na východní straně uzavřeno drátěným oplocením na místě zbořené ohradní zdí patřící k sousednímu domu čp. 44. Slouží k trvalému bydlení majitelů. V přízemí východního traktu obchod provozovaný spolumajitelkou domu. Po stranách dvě čabrakové výplně. V západní části obdélné šestitabulkové okno, východně od vjezdu vstup do krámu s výkladcem, rovněž s rovným nadpražím. Spojeny průběžnou nadokenní římsou, nad průjezdem konvexně vyklenutou. Patro čtyřosé, šestitabulková obdélná okna nad spojitou parapetní římsou vjednoduchých šambránách. Ve východní části parcely je zatravněná plocha.