kostel starokatolický

Kostel se nachází na severovýchodním okraji Děčína. Kostel je situován na ostrožně, zvané Šibeniční vrch, nad řekou Labem při pozemní komunikaci ve směru Loubí. Kostel je jednolodní s lodí na půdoryse obdélníka s delší osou orientovanou ve směru jiho-západ-severovýchod, na kterou na severovýchodě navazuje odsazená válcová apsida s obdél-nou sakristií po jihovýchodní straně. V ose jihozápadního průčelí lodi se nachází obdélný nar-tex s hranolovou věží. Kostel je opatřen cementovou, pohledovou, pískem probarvenou omít-kou hlavní plochy, která je kombinována s režným cihelným zdivem. Loď je od jihovýchodu a severozápadu osvětlována trojicí obdélných převýšených okenních otvorů s půlkruhovými záklenky. Zbylá průčelí nejsou prolomena žádnými otvory. Všechna průčelí lodi jsou uvozena prostým soklem a ukončena je předsazenou římsou profilo-vanou zespoda předsazeným širokým výžlabkem. Apsida je osvětlována dvojicí obdélných převýšených okenních otvorů s půlkruhovými záklenky, které jsou umístěny až nad kordónovou římsou. Průčelí je uvozeno prostým soklem, jednoduše profilovanou kordónovou římsou a zakončeno římsou korunní, která se dochovala jen ve fragmentu. Sakristie je na severovýchodní straně prolomena okenním otvorem neznámé podoby, neboť je otvor zabedněn. Od jihovýchodu byl interiér přístupný širokým a vysokým obdélným dveř-ním otvorem s půlkruhovým záklenkem. Průčelí sakristie jsou uvozena prostým soklem a ukončena korunní římsou. Nartex je od severozápadu a jihovýchodu osvětlován obdélnými značně převýšenými okenními otvory s půlkruhovými záklenky. Ze střední části, jinak nečleněného, jihozápadního průčelí vystupuje rizalitem věž. Průčelí nartexu jsou uvozena prostým soklem a ukončena korunní římsou na níž je nastavena jakási nízká atika vertikálně členěná neomítanými cihlami. Jihozápadní průčelí věže je prolomeno rozměrným obdélným na výšku položeným vstupním otvorem s půlkruhovým záklenkem, který je lemován, před průčelí věže předstupujícím, portálem. Nad vstupem bylo prolomeno obdélný převýšený okenní otvor s výše navazujícím obdélným okenním otvorem s půlkruhovým záklenkem. Výše je pak v omítce proveden ciferník věžních hodin. Od jihovýchodu a severozápadu je pak věž v předposledním patře osvětlována obdélnými okenními otvory s půlkruhovými záklenky. Poslední zvonové patro věže je otevřené, jehož strop a zastřešení nesou v nárožích po jednom a na stranách po dvou hranolových sloupcích z neomítaných cihel. Ze střech se zachovala pouze plochá střecha věže s latinským křížem. Loď bývala zastřešena sedlovou střechou, apsida půlkuželovou střechou a sakristie patrně střechou pultovou.