Velkosklad Třebešín

Budova obdélného půdorysu, na S-V straně s nárožní nižší přístavbou.Fasáda k ulici členěna průběžnými pásovými okny, členěná 6 vystupujícími risality zakončenými nad obíhající atikou zasklenými nástavbami. Tento princip, v opačném hmotovém provedení, je uplatněn např. na bočních fasádách překladišť nákladového nádraží Žižkov (1936). Zadní fasáda rovněž s pásovými okny, rozdělená dvěma úzkými vpadlými vertikálními poli schodišť s většími okny do kovových rámů. Mezi horizontálními pásy oken na fasádě pásy plechu červené barvy. Na severovýchodní straně přiléhá přízemní přístavba kryjící zahloubené kolejiště pro nákladní vlečku při zadní fasádě. Na tuto přístavbu navazují při zadní fasádě tři silně vystupující přízemní přístavby s prosklenými stěnami a předstupující střechou. Přístavby stojí na desce kryjící zahloubený prostor vlečky.