Lékařský dům

Řadový dům obdélného půdorysu se středovým risalitem pro schodiště a výtahem na dvorním průčelí má podsklepení, suterén s galerií, přízemí s galeriemi, pět pater a podkrovní ustupující 6. p. s rovnou střechou. Na ní spočívá ještě hranolovitá nástavba pro strojovnu výtahu. Průčelí do Sokolské ul. je pětiosé, tři osy v 1. a 2. p. tvoří zavěšený risalit. Na ploše fasády zlatý nápis LÉKAŘSKÝ DŮM. Plocha risalitu přechází v krajových osách do balkonů v 1. p. V 5. p. mezi okny svislé vlajkové stožáry, ke středovým osám patra průběžný balkon. Plocha před ustupujícím podkrovním patrem chráněna trubkovým zábradlím, na výtahové nástavbě středový risalit s obdélným okénkem pro ventilaci. Pod 1. p. ustupuje přízemní část a vytváří pravoúhle řešené podloubí se šesti pilíři, navazující na obdobu u obou domů sousedních.