Třípodlažní vila v zahradě se zvýšeným přízemím (suterén na úrovni terénu) a vestavěným podkrovím završená valbovou střechou byla postavena souběžně s ulicí Vostrovskou. Objekt byl navržen na obdélném půdorysu, v polovině východního průčelí s půlkruhovým rizalitem. Nástupní schodiště do objektu bylo situováno v exteriéru podél západního průčelí. Suterén s technickým zázemím (dílna, prádelna, kotelna, byt domovníka, garáž) byl navržen jako polozapuštěný, díky klesajícímu terénu pozemku byl na jih otevřen okny a projevoval se jako přízemní podlaží. Po roce 2005 prošel objekt rekonstrukcí a byl doplněn o novotvary. Na jihozápadě (df. k západní fasádě) byla připojena přízemní vstupní přístavba s novým schodištěm, na ploché střeše s terasou, přístupnou po kruhovém kovovém schodišti ze zahrady. Novotvarem je rovněž celý přední patrový kubus, o jehož prostor jsou rozšířeny místnosti suterénu a přízemí a na jehož střeše je pochozí terasa přístupná z místností v 1. patře. Původní okna fasády se zábradlím i některé prvky vnitřního zařízení (skříňky s topením, dveře, aj.) byly druhotně aplikovány do nového prostoru. V těsném sousedství architekt navrhl ještě stylově blízkou vilu čp. 1620.