vila Stanislava Bechyně

Volně stojící jednopatrová vila částečně s podkrovím v mírně svažitém terénu v ulici Nad Kazankou. Jižní (průčelní) fasáda k ulici trojosá, hladká, s uplatněným architektonickým členěním, pokračujícím i na dalších fasádách objektu. V přízemí dvě půlkruhově zakončená okna s šambránou lemovanou lištou, ve středu půlkruhový vstup na zahradu s představeným schodištěm. Patro odděleno plochým kordonovým a probíhajícím podokenním páskem. Okenním osám v patře je předložen probíhající balkon, nesený v osách okem dvojicemi konsol, v parapetu se zděnými sloupky a mřížovými výplněmi. Okna lemována šambránou s lištou. Fasáda je zakončena profilovanou vyklenutou římsou, nad níž v osách mezi okny patra dvojice mírně ležatě obdélných vikýřů s valbovým zastřešením. Boční fasáda východní členěna v přízemí dvěma, v patře třemi osami. V přízemí na levé straně půlkruhově zaklenuté okno, vpravo portikus se dvěma toskánskými sloupy, nesoucí balkon v patře, s půlkruhovým vstupem. Architektonické členění a zábradlí balkonu členěno analogicky jižní fasádě domu. Při ulici novodobě upravený vjezd s kovanou mříží a oplocením.