bývalá škola

Samostatně stojící objekt členitého půdorysu s kombinacemi hranatých a zaoblených tvarů. Přízemní budova s nízkým půdním patrem nad částí objektu. V exteriéru se pohledově výrazně uplatňují půlválcovitá tělesa ukončení střední chodby a patrového věžového rizalitu pův. schodiště. Hlavní uliční průčelí je šestiosé s velkými šestitabulkovými okny. Nad hladkou vysokou soklovou částí je fasáda v ploše meziokenních pilířů a po stranách průčelí zdobena obdélnými výplněmi s výrazným plastickým bochníkovitým orámováním (vždy 4 výplně nad sebou s pravidelnými rozestupy-3 připadají na výšku oken, 1 v úrovni parapetu). Obdélné okenní otvory dosedají na jednoduché podokenní římsy, pod nimi jsou obdélné parapetní výplně. Přízemí ukončuje hladký průběžný pás s jednoduchou římsou (v hlavním východním průčelí plní funkci „kladí“, na ostatních stranách fasády půdního patra přechází v soklovou část). Na přízemní partii průčelí navazuje fasáda půdního patra. Mezi pilastry s vpadlými obdélnými výplněmi jsou v ploše fasády prolomeny kruhové okenní otvory s plastickými šambránami. Průběžná korunní - pravoúhle odstupňovaná - římsa tvoří zároveň hlavice pilastrů. Hmota ploché střechy ve formě mohutné římsy výrazně přesahuje nad průčelí. Po stranách průčelí původně předstupovaly vstupní portiky se sloupy, ale následně byly odstraněny v souvislosti s rozšířením přilehlé komunikace. Fasády přízemní části objektu obrácené do zahrady jsou pojaty jednodušeji. Uplatňují se zde především podokenní a mohutné korunní římsy, výrazným prvkem výzdoby fasády půlválcovitých zakončení střední chodby jsou polosloupy s prstencovou hlavicí.