dům spolku řemeslníků

Objekt tvoří při ulici dům lichoběžníkového půdorysu, na který navazuje v severní části dvora křídlo se sálem. V zadní části dvora, původně zahrady, je dvoupatrová stavba zahradního domku s představenou dřevěnou loggií. Čtyřpodlažní řadový dům má devítiosé hlavní průčelí. Na ose průčelí v přízemí domovní dveře se secesním portálem, zakončeným štukovým klenákem s mírně poškozenou figurkou sovy, pod níž je konsola s dekorativním rostlinným motivem se stuhou a řemeslnickými symboly kladiva, kleští, trojúhelníku a ozubeného kola. Po stranách segmentově zakončené profilované výkladce obchodů. Průčelí je členěno pilastry, nad 3. NP probíhá římsa, pravoúhlá okna s vnitřním dělením dle písmene “T“. Okna 2. NP mají profilovanou šambránu a jsou rámována vpadlým polem s bosáží a s přímou podokenní římsou; okna 3. NP s profilovanou šambránou jsou rámována vpadlým polem hrubší omítky, v parapetu plošná výplň s čabrakovým motivem, okna 4. NP s jednoduchou profilovanou šambránou a přímou parapetní římsou, mezi okny plošná výplň s čabrakovým motivem. Dům má sedlovou střechu s hřebenem rovnoběžným s hl. průčelím. Dvorní fasády jednoduché, na levém křídle mezi 1. a 2. NP štukové kartuše. Fasáda levého dvorního křídla se sálem je hladká, mezi 1. a 2. patrem členěná mělkými slepými půlkruhově zakončenými vpadlými poli.