dvorní funkcionalistický objekt s rampou a garážemi

Nová dvorní funkcionalistická budova byla řešena na základě dobového požadavku pražského magistrátu jako samostatný objekt v historické půdorysné stopě (včetně zaobleného nároží původních koníren) s celkovou terénní úpravou dvora. Funkčně i vizuálně na ní navazuje křivka rampy, napojená na nízký přízemní objekt skladiště s pochozí terasou na střeše, de facto spojka mezi novější dvorní a starší klasicistní budovou. Ze severu na funkcionalistický objekt navazuje v pravém úhlu přízemní budova garáží, propojená do schodišťového traktu v SZ rohu parcely. V jednotlivých podlažích je ze schodiště přístup do hlavního objektu. Čtyřpatrový objekt s plochou střechou představuje puristicky čistou stavbu s hladkou fasádou, členěnou horizontálně pásovými okny, které obíhají přes zaoblené nároží, s detailem meziokenních pilastrů z režného zdiva, materiálově navazující na sokl budovy a keramický obklad rampy. Dispozice v jednotlivých patrech byly podle dobových plánů členěny shodným způsobem na tři kanceláře, propojené průběžnou chodbou. Výjimkou byl přízemní prostor skladiště (oproti uliční budově díky výškové odlišnosti dvora na úrovni suterénu) a přízemí, kde byl situován byt. V interiéru jsou dochovány původní uměleckořemeslné prvky (dvoukřídlé i jednokřídlé dveře, vstupní prosklené tabulkové dveře s dochovaným kováním (bílá mosaz), jednoduchá i průběžná okna respektující zaoblený tvar půdorysu, zábradlí s dubovým dřevěným madlem a průběžnými kovovými pruty (bílá mosaz), schodiště a terazzo na podestách s bílou mozaikou. Poslední větší úpravy objektů čp. 985 probíhaly v 1. polovině 40. let. 20. stol.