zámek 1 - dříve tvrz

Jedná se o obdélný patrový objekt zastřešený sedlovou střechou se sklonem asi 30°, na západní straně s valbou, s představenou hodinovou věží a drobnou zadní přístavbou pro záchodky. Střecha je na obou podélných stranách opatřena zděným vikýřem s valbovou stříškou, umístěným na střed každé strany. Ze středu střechy z hřeben vyrůstá snad ještě průlezný komín. „Zámek 1“ je štítem orientovaný na východ, směrem ke vsi. V jihovýchodní části je podsklepený, štítové strany jsou členěny 3 pravidelně rozmístěnými okenními osami, dvorní podélná strana 5 osami. Z levé krajní osy dvorní strany vybíhá hranolová věž členěná na každé straně jednou osou. Vstup do budovy je situován do 4. okenní osy, do budovy se vchází z nádvoří. Zadní strana budovy má okna v západní části, fasádu dělí hranolová přístavba pro záchodky. Stavba je omítnutá hladkou omítkou s posledním nátěrem v okrové barvě. Střecha je pokryta tmavě šedou eternitovou krytinou, skladebně připomínající břidlici. Budova má po korunní římsu kamenné zdivo, z kamene jsou vyzděny i klenby suterénu. Kamenné zdivo má zřejmě až po korunní římsu taky věž. Zdivo západní části budovy se zdá být smíšené. Ostatní klenby jsou vyzděny z cihel, z cihel jsou také vnitřní zdi, dozdívky stavebních otvorů, štít a pozdější přístavby jako např. i nadstavba věže, cihlová je taky klenba nad schodištěm vedoucím do suterénu. Suterén je přístupný vstupem ve stření ose na jižní straně věže.