palírna s chlévy

Klasicistní objekt obdélného půdorysu se sedlovou zvalbenou střechou kryje pálená krytina. Na části střechy se dochovala předcházející eternitová krytina z kosočtvercových šablon, část střechy je plechová. Budova se skládá ze tří částí. Severní část má polozapuštěný sklep a zvýšené přízemí. Prostřední část s novodobým přístřeškem a částečně upravenou střechou slouží jako manipulační prostor. Do jižní části s komínem je situován chlév s oboustranným stáním. Střecha jižní části je opatřena vikýřem se sedlovou střechou. Budova je přístupná ze dvora. Prostory v suterénu i přízemí jsou klenuty soustavou pruských kleneb. V malých místnostech jsou klenby opřené do silných obvodových zdí, ve velkých místnostech a hale do obvodových zdí a hustě za sebou řazených stlačených klenebních pasů s malým vzepjetím, reagujících na rozmístění oken. Stavební otvory jsou obdélné se segmentovými záklenky. Konstrukčně je postavena jednotně a koresponduje s klasicistní fází zámku. Vybavení chléva prošlo pozdější modernizací. Halou probíhá komunikační osa s postranními keramickými žlaby, zvýšená oproti stání, z obou stran vyrovnávají výškový rozdíl rampy k obsluze provozu. V podélné ose jižně navazují dvoutraktové stáje, klenuté soustavou pruských kleneb do stlačených klenebních pasů malého vzepjetí, opírajících se do obvodových zdí a vnitřní středové zdi. Konstrukčně navazuje na klenební systém uplatněný ve východním hospodářském křídle. V levém traktu je na stěně vlevo umístěna v přímém sledu řada obdélných nik se segmentovými záklenky, může jít i o zazděná okna. Z jihu byly přistavěny další dvě budovy, které jsou značně rozbořené. Obě byly zděné kryté sedlovými střechami. Dům na jihovýchodě se vyznačuje kruhovými otvory v jižním průčelí.