ohradní zeď

Na J a V straně přímý úsek zdi s různě velkou opěrnou funkcí; JV nároží zkosené; vnější výška zdi se pohybuje zhruba od 1,5 do 3 m; vnitřní výška pak od 0 do 1,5 m; zdivo lomové; ojediněle najdeme žulu; koruna z větší části poškozená; místy zachované ploché kameny porostlé někde travním drnem; omítky chybí. Na Z a S straně nejsou patrné žádné zbytky ohrazení. Při jižním konci východní zdi hlavní brána; vymezená čtyřbokými pilíři, které mírně převyšují korunu zdi; vystavěny z cihel a méně pískovce a žuly; omítka chybí; nízké stanové stříšky ze žuly; vrata nejsou. Na jižní straně proti vstupu do věže byla branka, z níž zachovaná jen část východního boku mírně šikmé špalety vyzděné z lomového kamene. Zhruba 5 m před jižní stěnou presbytáře železný pamětní kříž; usazený ve čtyřbokém žulovém pilířku se soklem. Poblíž položený žulový náhrobek s plastickým reliéfem.