celnice

Hlavní objekt areálu se podélně přikládá ke komunikaci. Je to jednopatrová nepodsklepená zděná budova obdélného půdorysu s úzkým obdélným křidélkem záchodů na ose dvorního průčelí, krytá valbovými střechami krytými dvojitou bobrovkou. Průčelí omítána tvrdší strukturovanou omítkou (pemrlice) s hladkými stuhami kolem obvodu a otvorů. Průčelí člení sokl z pískovcových desek, odsazená patrová římsa a trojdílná hlavní římsa, složená z pravoúhlých a oblých profilů. Východní průčelí jedenáctiosé s obdélnými okny v přízemí i v patře, v ose v přízemí vstup v pravoúhlém omítaném portálu, jižně od něj vstup do kancelářské místnosti. Nad oběma vstupy v omítce otisky nízkých sedlových stříšek. V hlavním vstupu dvoukřídlé rámové dveře s horní částí prosklenou a secesní florální řezbářskou výzdobou ve spodních výplních. Dvojitá okna v hloubce, dovnitř otevíraná členěná do latinského kříže s poutcem a křídly, s jednoduchými deskovými parapety. Jižní a severní průčelí čtyřosá, okna v hloubce zazděná s hladkou omítkou, pouze v přízemí v jižním průčelí dvě západní osy a v severním průčelí 3. osa od východu otevřené. Západní dvorní průčelí s cihelným křidélkem záchodů s úzkými vysokými jednokřídlými okénky v bočních stěnách a velkým oknem v patře nad pravoúhlým vstupem s dvoukřídlými rámovými dveřmi v přízemí. Okna dvorního průčelí dvojitá v líci, s poutcem ve 2/3 výšky a dolními křídly dělenými do dvou tabulí. Pod hlavní římsou v severní části dvě kruhové kovové roznášecí desky dodatečného vodorovného ztužení. Při hřebeni z východní strany a při vrcholech bočních valeb cihelné hrubě omítané komíny s betonovými krycími deskami. Komíny při hřebeni čtvercové (jednoprůduchové?), komíny na valbách obdélné, víceprůduchové. V koutě u ohradní zdi je z jihovýchodu přistavěna plechová provizorní garáž.