mateřská škola

Exteriér: Objekt na půdorysu obdélníka, ke hmotě hlavního kubusu přiléhají bloky dvou schodišť (vstupní pro žáky a veřejnost na JZ a pomocné pro zázemí na SV). Základní hmota je jednoduchá, hranolová, s plochou střechou, fasády jsou členěny pásovými dělenými okny, jednotlivá podlaží oddělena pásem režného zdiva. Schodišťový blok na JZ těsně přiléhá k hlavnímu objektu, nižší vstupní část, částečně prosklená luxfery, je přízemní, vyšší nepřesahuje výškovou hladinu objektu. Přízemní prostory se otevírají na západ do zahrady okny (kancelář) a prosklenými dveřmi (letní WC a sklad zahradních hraček). JV nároží objektu je otevřeno lodžiemi ve dvou horních podlažích (v 1. patře je lodžie navíc rozšířena o balkon s kovovým zábradlím). Interiér: Podlahy hlavního schodiště a dalších prostor zázemí tvoří keramická dlažba, obytné prostory jsou opatřeny povrchem z PVC (kancelář a sborovna, situované při vstupu při JZ straně), PVC se rovněž uplatńuje v prostorách služebního bytu (přízemí, při jižním nároží dispozice), v dalších přízemních prostorách jsou přípravny a sklady, na severu kuchyně. Vlastní prostory školky jsou umístěny v 1. a 2. patře (2. a 3.NP), dispozice se v obou patrech opakuje ve stejném schematu. Převážná část dispozice je vyhrazena pro denní místnosti a navazující šatny. Technické prostory jsou jednak vedle schodiště (rozvodna, WC a umývárny), dále v severní části dispozice (hospodářské schodiště s výtahem, přípravna jídel). K této severní části směřuje i slepá odbočka ulice Janákova, je zde dvůr pro zásobování.