městský dům

Jednopatrový dům obdélného půdorysu s mansardovou střechou krytou taškami je umístěný podél silnice na jižním okraji Liběchova pod kostelem sv. Havla. K oběma štítům domu jsou přistavěny novější přízemní přístavky se zázemím vinárny. Hlavní JZ průčelí má pět okenních os, tři osy vikýřů, je členěno patrovou římsou a opatřeno dřevěnou pavlačí v patře. Jednoduchá obdélníková okna jsou rámována štukovými šambránami. Na hlavní objekt provozně navazuje zadní dům umístěný JV od domu v mírně nakosené pozici směrem proti svahu. Oba objekty stojí na souvislé terase ohraničené kamennou zdí. Předmětem ochrany je dům čp. 28 a pozemky vymezeného areálu. Součástí pozemku je tarasní zeď se schodištěm. Na ploše památky se nachází nechráněný zadní dům s vinnými sklepy.