obelisk

Zámecký park obklopuje ze tří stran ostroh s areálem zámku a jeho bývaleho hospodářského dvora. Na západní straně je park vymezen řečištěm potoka Mastníku. Park se skládá ze dvou částí. Větší jižní část se rozkládá na mírném jižním svahu pod zámeckým ostrohem, spadajícím k silnici na Sedlčany a k Mastníku. Tato část parku byla původně členěna sítí cest a byla řídce osázena velkými stromy. Při potoce se nacházel volný palouk. Druhá, severní část parku zaujímá úzký křivolaký skalnatý kaňon drobné vodoteče při severní patě zámeckého ostrohu, a byla patrně vždy porostlá bujnější vegetací. Součástí parku jsou i čtyři drobné stavební objekty. V jádru jižní části, na křížení hlavní spádové a hlavní vrstevnicové cesty se nachází okrouhlá kaple, s kuželovou střechou položenou přímo na rubu kopulové klenby. V kapli jsou zbytky nástěnných maleb. Na úpatí ostrohu, přímo pod jižním křídlem zámku se nachází drobná aedikulová výklenková kaplička, s mělkou nikou pro svatý obrázek, završená trojúhelníkovým štítkem s kovaným železným křížem na vrcholu. Při ohybu potoka, mezi oběma částmi parku se nachází letohrádek, drobná jednoprostorová stavba s výrazným jihozápadním průčelím o třech půlkruhově zaklenutých oknech se třemi kruhovými světlíky podstřeší nad nimi, završená nízkou sedlovou střechou s vykonzolovanými zdobnými konci krokví (není památkově chráněn). Nad letohrádkem je na skalnatém svahu ostrohu zbudován z kamenného zdiva drobný obelisk.