lihovar

Bývalý lihovar se nachází ve středu východní fronty dvora, která uzavírá a vymezuje východní a jihovýchodní stranu terasy na předpolí hradu/tvrze. Vzhledem k situování v prudce se svažujícím terénu jsou stavby vysazené na vysokých podezdívkách tak, aby přízemní objektů bylo přístupné z úrovně dvora. V dochované podobě střední patrový objekt lihovaru převyšuje, ze severu a jihu navazující přízemní hospodářské objekty, které nejpozději od 19. stol. sloužily k ustájení dobytka. Bývalý lihovar je jednopatrová podsklepená stavba nad obdélným půdorysem, členěná v přízemí příčkami na trojdílný dvoutrakt. Okapové průčelí má pět okenních os. Objekt zastřešuje sedlová střecha s vaznicovým krovem opatřeným úspornou ležatou stolicí (Ránkova kce), pokrytá eternitovými šablonami. Hřeben střechy je od výstavby provětrávaný odsazenou stříškou vynesenou na přesazích krokví. Zdivo složeno z lomového kamene, špalety, záklenky stavebních otvorů, koruna zdiva a štíty jsou z cihel. Zdivo bylo omítané hliněnou mazaninou a vápennými omítkami. Přízemí stavby zpřístupňovalo schodiště, které se dochovalo již pouze v reliktech. Památkově hodnotné stavební výplně nebo jiné truhlářské prvky nejsou dochované. Fasádní omítky jsou výrazně poškozené a zbyly z nich pouhé relikty, na jižním štítovém průčelí se dochovaly poslední zbytky sgrafitové výzdoby.