mléčnice

Volně stojící nevelký přízemní objekt vystavěný nad obdélným půdorysem. Dispozice členěna na menší předsíň a větší dále nedělený prostor. V rozsahu předsíně je zdivo cihelné, obvodové zdivo zadní větší části je složeno z lomového kamene. Šířkově orientovaný vstup ukončuje cihelný segmentový záklenek, otvor není opatřený výplní. Vnitřní obdélný vstup s přímým překladem rovněž není opatřený výplní a nachází se v něm fragment (překlad) bíleného tesařského ostění. Okenními otvory objekt prosvětlen nebyl. Střecha je valbová, krytá eternitovými šablonami, pod nimiž jsou dochované šindele. Fasádní omítky nemají architektonické členění a jsou v poslední úpravě dochované v podobě bílené, hrubě špricované jednovrstvé omítky.