prádelna

Drobná přízemní stavba na mírně podélném půdoryse, orientovaná podélnou osou ve směru východ–západ a obrácená pohledově exponovaným průčelím k jihu, tedy k potoku Mastníku. Vstup do přízemí vede dodatečně přistavěnou verandou od východu. Východní průčelí má dvoukřídlé dveře zpřístupňující přízemí a obdélný dveřní otvor, vedoucí do podkroví. Patro bylo přístupné zřejmě po venkovním dřevěném žebříku. Fasádu člení mohutný sokl. Jižní průčelí rytmizují tři okenní osy. V přízemí jsou pravoúhlá okna vsazena do vysokých nik s polokruhovým záklenkem a nad nimi v podkroví tři velká, dodatečně zazděná, kruhová okna. Západní průčelí osvětluje ve štítě pravoúhlé okno vsazené v polokruhově zaklenuté slepé nice. Severní průčelí je jednoduché, architektonicky nečleněné. Objekt zakončuje valbová střecha s velkým přesahem, krytá bobrovkami. Štít zdobí dekorativní vyřezávaná konstrukce krovu (dnes z části poškozená). Východnímu průčelí předstupuje dřevěná, z velké části destruovaná konstrukce verandy z 20. let 20. století. Interiér je plochostropý, se segmentovými záklenky oken a dveří. Komínové těleso je vložené druhotně (v 1. polovině 20. století). Krov zůstal z bezpečnostních důvodů nepřístupný.