pomník padlým

Pomník stojící na návsi je tvořen soklem nesoucím komolý dřík vrcholící sochou smrtelně raněného vojáka v podživotní velikosti, který se opírá o rozlámané kolo a u nohou mu leží dělová hlaveň s nábojem. Na soklu byla umístěna nápisová deska s dedikací: „Gewidmet von der Bewölkerung der Gemeinde Weberschan im Jahre 1925“ . K soklu jsou po stranách přisazeny sloupky ukončené dekorativními dělovými nábojnicemi s letopočty 1914 a 1918. Navazující část pomníku má komolý tvar a původně nesla nápisovou desku s textem: „Zum ehrenden Andenken an unsere im Weltkriege 1914–1918 gefallenen, gestorben und vermissten Helden” . Deska dále uváděla 21 jmen obětí války. Nad deskou se nacházel tlapatý kříž doplněný po stranách vavřínovou a dubovou ratolestí.