ohradní zeď se dvěma branami

Ohradní zeď tvoří v půdorysu symetricky řešený obrazec složený z konvexních a konkávních úseků, pouze na západní straně (v místě demolovaného hrobnického domku) je zeď přímá. Zeď dosahuje výšky kolem dvou metrů, je hladce omítnutá se sedlovou stříškou, krytou bobrovkami. Na vnějším líci je hrubou omítkou odlišený soklík a pod stříškou průběžný předsazený pásek. Před západním portálem lodi je v ohradní zdi prolomena brána ohraničená hranolovými pilířky, jejichž plochy jsou doplněny plastickým v rozích vykrojeným zrcadlem; na pilířích jsou na podstavcích osazeny barokní pískovcové sochy sv. Jana a Pavla; vrata dvoukřídlová železná s ozdobnou mřížovinou (19. století). Obdobně řešená brána je také na severní straně, její hladké pilíře jsou ukončeny jednoduchými hlavicemi, vrata řešena stejně. Na východní straně ohradní zdi při komunikaci byla v minulosti umístěna ještě socha sv. Isidora a socha sv. Notburgy; obě sochy jsou z důvodu havarijního stavu deponovány v kostele a po zrestaurování se počítá s jejich osazením na pilíře severní brány.