spojovací krček

Kostel sv. Floriána byl původně budován jako zámecká kaple Panny Marie. Se stavbou „starého zámku“ byl spojen zděným krčkem v podobě úzké jednodílné chodby, do níž bylo vloženo jednoramenné přímé schodiště. To sestupovalo z piana nobile zámku na úroveň podlahy presbytáře. Schodišťová chodba ze zámku do presbytáře sloužila zřejmě pouze knězi, nikoliv šlechtě, kdy se kněz připravoval na mši v zámku a pak vcházel do kostela spojovací chodbou. Na ní na západě v přízemí navazuje místnost, ve které byla na konci 19. století umístěna kočárovna pro pohřební vozy. Patrový průchozí krček hrubě omítnutý čtyřúhelníkového tvaru je vyzděn z lomového smíšeného zdiva a propojuje budovu starého zámku na západní straně severního průčelí a jižní stranu presbytáře kostela sv. Floriána. Východní průčelí se otevírá do bývalé ovocné zahrady. Levá část krčku je v dolním rohu v přízemí zvednuta na oblouk arkády. Plochu průčelí uprostřed otevírají dva šikmo nad sebou položené okenní otvory (osvětlují schodiště krčku) orámované vpadlým polem šambrány. V patře se nacházejí dvě okenní osy. V pravé části na úrovni patra se plocha průčelí propadá do obdélného pole, do něhož je vložen okenní otvor. Okna jsou dvojitá, čtyřkřídlá, osmitabulková umístěná v líci, dovnitř a ven otvíravá. Výplně jsou rozděleny ve třech čtvrtinách poutcem a příčníkem. Západní průčelí - Vstupní otvor se nachází v přízemí v první ose zprava a je sklenut valeným obloukem. Výplní je mu svislé bednění s přelištováním spár umístěné ve špaletě, v horní části se nachází sdružené okno osvětlující místnost, která dříve sloužila jako kočárovna pro pohřební vozy. Ve druhé ose zprava je umístěn segmentově ukončený okenní otvor. V patře fasádou prostupuje jedna okenní osa. Okno je dvojité, čtyřkřídlé, osmitabulkové umístěné v líci, dovnitř a ven otvíravé. Výplň je rozdělena ve třech čtvrtinách poutcem a příčníkem. Jižní průčelí krčku je prolomeno jediným drobným okenním otvorem horizontálního směru s přímými špaletami, který se nachází v přízemí.