vila

Dům nepravidelného půdorysu - přibližně ve tvaru obdélníka s výraznými rizality v hlavním průčelí do náměstí a v levém bočním průčelí. Zdivo z pravidelně otesaných stejně velkých kamenných kvádrů, neomítané. Hlavní vstup do domu v pravém bočním průčelí, plošně cítěném - sedlovým portálkem v gotizujícím vimperku, se světlíkem ve tvaru lomeného oblouku. Ve vchodu osazeny původní dvoukřídlé dveře s kovanými veřejemi křivkově dynamických tvarů. V patře tohoto bočního průčelí po obou stranách okna vždy kruhový medailon s mírně vpadlým plastickým čtyřlistem. V hlavním průčelí do náměstí vlevo od rizalitu v přízemí drobná loggie, otevřená do náměstí dvěma lomenými arkádami (na levém boku jedním lomeným obloukem). Nad loggií prosklená veranda s kamenným zábradlím členěným slepými gotizujícími arkádami s trojlistými záklenky. Okna lomených gotizujících tvarů jsou užita ještě v patře tohoto rizalitu (tři), jinak jsou u domu vesměs užita okna obdélná, členěná kamennými křížovými pruty většinou s negativní, dosti ostrou profilací pozdně gotického typu. Ve štítu rizalitu hlavního průčelí trojdílné okno - postranní okna se záklenky trojlistými, střední okno se nahoru protahuje do vysokého slepého okénka, rovněž s trojlistým záklenkem. Střechy sedlového typu, velmi strmé, s eternitovou krytinou. Vikýře tu mají samostatné stanové stříšky plechové, velmi strmé, na způsob gotizujících věžiček.