kolna

Drobný objekt stojí na východní straně usedlosti při komunikaci, vlevo od vjezdu a kolmo navazuje na severovýchodní nároží stodoly. Na severní straně na něj plynule navazuje krátký úsek ohradní zdi. Zděná přízemní stavba na obdélném půdorysu s delší osou probíhající ve směru sever - jih, v okapní orientaci, opatřená na dvorní straně bedněným polopatrem, krytá asymetrickou sedlovou střechou s pálenou krytinou (tašky bobrovky). Západní dvorní stěna v úrovni přízemí takřka zcela chybí a původní interiér je otevřený do dvora (upravený jako kryté posezení); pouze v jižní části kolny je drobný uzavřený prostor (pro uskladnění nářadí), přístupný obdélným vstupem s novodobými dveřmi. Polopatro je svisle bedněné prkny, v jeho levé části proříznutý obdélný podávací otvor s bedněnými dvířky. Východní průčelí obrácené do komunikace je bez otvorů, opatřené hrubě stříkanou omítkou, nároží jsou hladce omítaná.