pomník padlým

Značně poškozený pomník se nachází na návsi, ve svažitém terénu pod kostelem Stětí sv. Jana Křtitele, tvoří jej výškově dimenzovaný obelisk s bočními křídly, usazený na nízkém soklu s letopočtem 1914–1918 a dedikací: „Dem Andenken / der gefallenen Kameraden geweiht / errichtete von Unterstützungsverein ged.(iente) Soldaten / und der mitwirkenden Bevölkerung / Liebshausen und Umgebung”. Nad dedikací se původně nacházel dnes již zaniklý reliéf zachycující umírajícího vojáka přijímaného do náruče Ježíše Krista. Pod vrcholovým křížem pomníku je provedený rytý dělový kříž lemovaný vavřínovým věncem. Po stranách obelisku jsou umístěny dvě výškově obdélné desky, které byly původně osazeny keramickými medailony s fotografiemi padlých, do dnešní doby se však nedochovaly.