kostel Obracení sv. Pavla

Orientovaný kostel s presbytářem na východní straně a hlavním vstupem na straně západní je podélná jednolodní stavba. Východní část kostela je uzavřena představenou hranolovou věží. Fasáda věže členěna lezénovým rámem a prolomena třemi pravoúhlými okenními otvory. Vyložená profilovaná římsa odděluje hlavní těleso věže od zvonicového patra, v němž jsou proražena dvě okna, jedno pravoúhlé a druhé s půlkruhovým záklenkem. Zvonicová okna, lemovaná šambránou s klenákem ve vrcholu, jsou otevřena do čtyř světových stran. Podstřešní profilovaná římsa nese stanovou střechu. K severní straně věže přistavěno kruhové schodiště s pravoúhlým vstupem lemovaným kamenným ostěním. Západní průčelí akcentováno hlavním vstupem lemovaným kamenným portálem komponovaným do dvou postranních pilastrů s vpadlinami a římsovou hlavicí nesoucí hladké kladí. Ve vrcholu rozeklaný fronton, na jehož římsách jsou osazeny koule na podstavcích a ve středu prázdný podstavec, pravděpodobně pro osazení erbu. Vlastní vstup akcentuje profilované kamenné ostění s volutově zatočeným klenákem zdobeným penízkovým ornamentem. Ve cviklech pozůstatky rytých trojúhelníků a druhotně osazené květinové rozviliny. Nad hlavním vchodem na osu prolomeno jedno pravoúhlé okno se segmentovým záklenkem lemované profilovanou šambránou s ušima a kapkami. Kapkový ornament a dva závěsy spadají z parapetní římsy. Nad oknem úsek segmentové římsy. Fasáda členěna podloženými pilastry s vpadlými výplněmi završenými toskánskými hlavicemi. Profilovaná římsa vynáší přerušované kladí zdobené vpadlými výplněmi. Korunní římsa akcentována profilovanými hlavicemi pilastrů nese volutový štít. Střední pole štítu vymezeno dvěma pilastry s toskánskými hlavicemi nesoucími hladké kladí. Štít je završen trojúhelníkovým frontonem s kovovým dvouramenným křížem ve vrcholu. Ve středním poli štítu vymezeném lezénovým rámem je osazeno ležaté oválné okno akcentované profilovanou šambránou s ušima a kapkami. Festony a trojúhelníkové ornamenty spadají z parapetní římsy. Nad oknem se vypíná úsek profilované segmentové římsy. Nároží štítu zakončena hranolovými podstavci nesoucími piniové šišky, které zdobí rovné hrany frontonu, jeho střed vyplňuje plastický štukový rozvilinový dekor. Boční fasády kostela členěny lezénovým rámem, který je v nároží akcentován zdvojenými lezénami. Poměrně vysoko, ve dvou třetinách výšky, jsou posazena půlkruhově zakončená okna lemovaná profilovanou šambránou na parapetní římse. Pod střechou prochází průběžné kladí ukončené profilovanou římsou, která nese sedlovou střechu, krytou břidlicovou taškou. Střecha je na západní straně ukončena volutovým štítem a nad kněžištěm trojdílnou valbou. K jižní straně kostela přistavěn přízemní novodobý boční vstup. V interiéru kostela je kněžiště obdélníkového půdorysu s půlkruhovým závěrem zaklenuto valenou klenbou, uzavřenou konchou. Loď zaklenuta valenými klenbami s výsečemi. Loď je mírně rozšířena mělkými oltářními výklenky s půlkruhovými záklenky. Stěny jsou členěny pilastry na podnoži s římsovými hlavicemi. Hlavní římsa průběžná, nad pilastry vyložená. Okna nad hlavní římsou s půlkruhovými záklenky. V západní části kruchta podklenutá valenou klenbou s výsečemi. Podvěží sloužící jako sakristie je zaklenuto křížovou klenbou.