měšťanský dům

Jde o řadový, mírně zalomený dvoupatrový dům zakončený nepůvodní dvorní přístavbou. Objekt dvoutraktové (v patrech třítraktové) dispozice je postaven z lomového kamene a cihel. Čelní fasáda je hladká. Soklové přízemí je tříosé, přizpůsobené zvedajícímu se uličního terénu. První osu prolamuje třemi schody zvýšený vchod s masivním lištovým ostěním, který ústí do klubově adaptovaného sklepení. Druhou a třetí osu prolamují shodně rámované užší pravoúhlé výkladce. Krajní prosklení tvoří integrovaný vstup do chodby, jež vede ke schodišti a následně do dvora. Čtyřosé první patro je od přízemí odděleno kordonovou římsou a jeho okenní otvory posazeny na průběžné římse. Meziřímsový parapet zdobí pásová, volutově-florální štuková dekorace s centrální oválnou rozetou. Lištové šambrány jsou završeny nadokenními římsami, přičemž nízké suprafenestry vyplňují štukové rozviliny s dvojicemi schematizovaných triglyfů. Stejné šambrány mají také okenní otvory ve druhém patře. Zde jsou ale posazeny jen na podokenních římsách. Jejich parapetní výplně zdobí obdélné rámce s oválnými poli květinových rozet s bobulovitými plody. Vpadliny meziokenních lizén jsou ve vrcholech ozdobeny palmetami. Střecha mansardového typu se čtyřmi novodobými vikýři je od druhého patra oddělena korunní římsou tvořenou výžlabkem. Krytinu tvoří pálené tašky typu bobrovka.