pomník padlým

Pomník stojící na návsi je proveden z umělého kamene a sestává z široké obdélné desky na nízkém soklu, který po stranách doplňují sloupky s mramorovými koulemi. Střední partie monumentu je zdůrazněna trojúhelným štítem, v němž byla původně osazená nápisová deska ze švédského mramoru. Pod touto deskou se nacházel tlapatý kříž lemovaný vavřínovými snítkami a doplněný letopočty 1914–1918. Na pomníku byla dále ve fraktuře uvedena dedikace: „Den helden die heimat / Gewidmet von Deutschen Jugendbund / unter Mithilfe der Ortsbewohner“ a jména sedmi padlých vojáků včetně data narození, plukovní příslušnosti, data a místa úmrtí. Ve druhé polovině 20. století byly z pomníku odstraněny všechny německé nápisy a nahradily je nové desky upomínající na oběti první i druhé světové války.