objekt bez č. p. (st.p.č. 494/2)

JIŽNÍ FASÁDA objektu bez č. p. a objektu č. p. 305 je řešena jako fasáda sjednocená (členění fasády bohužel neodpovídá dělení objektů v interiéru V patrech je fasáda architektonickými články pohledově rozdělena na dvě části a je flankována na západním nároží lisénou s pásovou bosáží a na východní straně bosovanou lisénou. Fasáda má 14 okenních os v rytmu 1-1-1-1-2-1-1-1-1-1-1-2, které jsou převážně odděleny pilastry vysokého řádu. K jižní fasádě objektu bez č. p. náleží 6 okenních os v rytmu 1-1-1-1-2. (poslední dvě okenní osy patří jižní sirné komoře, která je na fasádě ohraničena lisénami s pásovou bosáží). V podkrovním polopatru okna v 5. a 6. ose zleva chybí. V přízemí západního úseku jsou okna v prvních šesti osách osazena níže než ve zbytku jižní fasády. ZÁPADNÍ PRŮČELÍ je čtyřosé, resp. v přízemí tříosé. Střední osou v přízemí prostupuje segmentově ukončený vstupní otvor vyplněný dvoukřídlými dřevěnými vraty rámové konstrukce. SEVEROZÁPADNÍ PRŮČELÍ objektu bez č. p. a mladší východní části objektu č. p. 1952 je řešena jako fasáda sjednocená (členění fasády bohužel neodpovídá dělení objektů v interiéru). Severozápadní průčelí má 11 okenních os, které jsou převážně odděleny pilastry vysokého řádu. Pilastry jsou ukončeny profilovanou hlavicí. V patrech je fasáda pohledově rozdělena lisénami vysokého řádu na tři části v rytmu okenních os 2 - 4 – 5. Lizény jsou tvořeny pásovou bosáží či bosováním. Objekt bez č. p. přímo navazující na mladší východní část objektu č. p. 1952 má 8 os. V přízemí se v šesté ose zleva nachází čtyřkřídlé čtyřtabulkové okno odlišné šíře než okna v patrech. V páté okenní ose zleva je osazeno v líci šestikřídlé šestitabulkové okno. Vstup do objektu pravoúhlého tvaru byl ve čtvrté ose zleva. Dnes zazděný. V přízemí jihozápadního úseku jsou okna v prvních pěti osách osazena níže než ve zbytku severozápadní fasády. DVORNÍ FASÁDA - Okosené severovýchodní dvorní průčelí je jednoosé. Horizontálně je fasáda členěna jen profilovanou kordonovou římsou oddělující druhé patro od půdního polopatra a vrcholí profilovanou korunní římsou, kterou protíná sedlový bedněný nakládací vikýř prostupující severovýchodní valbu střechy. Okna jsou obdélná čtyřkřídlá, šestitabulková osazena v líci s přímou podokenní římsou lemována vpadlou profilovanou šambránou. V přízemí se nachází segmentově ukončený vstupním otvorem vyplněným dvoukřídlými dřevěnými vraty v líci. ZÁPADNÍ STRANA DVORA je zúžená, jednoosá. Půdní prostor osvětlují dvě nad sebou jdoucí okenní osy (spodní okno jednoduché dvoukřídlé, šestitabulkové, vrchní jednoduché jednokřídlé dvoutabulkové). Ostatní okna shodná se severovýchodní dvorní fasádou.