objekt č. p. 305

Jižní fasáda objektu bez č. p. a objektu č. p. 305 je řešena jako fasáda sjednocená (členění fasády bohužel neodpovídá dělení objektů v interiéru (k objektu bez č. p. patří též sirná komora, která se nachází v 5. a 6. okenní ose zleva). V patrech je fasáda architektonickými články pohledově rozdělena na dvě části a je flankována na západním nároží lisénou s pásovou bosáží a na východní straně lisénou bosovanou. Celkově má fasáda 14 okenních os v rytmu 1-1-1-1-2-1-1-1-1-1-1-2, které jsou převážně odděleny pilastry vysokého řádu. Jižní fasáda objektu č. p. 305 má 8 okenních os v rytmu 1-1-1-1-1-1-2. Východní část jižní fasády je ohraničena dvouosým úsekem, který je vlevo zvýrazněn lisénou s pásovou bosáží a východní okraj objektu má lisénu bosovanou. Mezi těmito úseky je 8 okenních os oddělenými pilastry vysokého řádu. Pilastry jsou ukončeny profilovanou hlavicí. V přízemí, v páté ose zprava fasádu prolamuje pravoúhlý vstupní otvor. Výplní jsou dvoukřídlé rámové dveře obdélného tvaru umístěné ve špaletě. Severní dvorní průčelí předstupuje svým průčelím před jihozápadní nárožní objekt se sirnými komorami. Horizontálně je fasáda členěna jen profilovanou kordonovou římsou oddělující druhé patro od půdního polopatra a vrcholí profilovanou korunní římsou. Okna jsou obdélná čtyřkřídlá, šestitabulková osazena v líci s přímou podokenní římsou (kromě oken v půdním polopatru), lemována vpadlou profilovanou šambránou. Vstup do objektu pravoúhlého tvaru je ve čtvrté ose zleva. Výplní jsou dvoukřídlé rámové dveře obdélného tvaru umístěné ve špaletě. V přízemí je první osa zleva zazděná. První osa zleva v prvním, druhém patře a v půdním polopatru osvětlující vnitřní schodiště je vůči dalším oknům posunuta. Severní pult sedlové střechy prostupuje sedlový bedněný nakládací vikýř.