muzeum

Stavba je tvořena seskupením osmi obdélných hranolů částečně vnořených do ústřední čtvercové hmoty, hranoly jsou seskupeny kolem hlavní hmoty na principu afinity. Do exteriéru se budova obrací střídavě plnými plochami a prosklenými ocelohliníkovými fasádami. Plnostěnné části jsou opatřeny keramickým obkladem čtvercového formátu, který je za použití proměnlivé tloušťky sochařsky pojednán a vertikálně člení průčelí. Keramické obklady jsou barevně laděny do odstínů červené a žluté a netvoří jednolitou barevnou plochu. Prosklené panely jsou usazeny mezi stěny, členěny jsou svými rámy do rastru složeného z různorodých obdélníků. Skla s rámy jsou tónována do žluté až zlatavé barevnosti. Dále jsou stěny doplněny jednobarevným maloformátovým obkladem. Bývalé muzeum je zastřešeno plochou střechou se skupinou světlíků uprostřed, stěny jsou mírně vytaženy nad plochu zastřešení a tvoří nevysokou atiku.