škola

Objekt je zasazen do mírného svahu, skládá se z centrální vstupní části a k ní přidružených tří funkčně rozvržených hmot. Průčelí školy tvoří téměř symetrická centrální hmota s akcentovanými bočními křídly, v němž jsou schodiště a sociální zařízení. Z této části jihozápadním směrem pokračuje samostatné křídlo. Při pohledu na průčelí vlevo (jihovýchodně) je připojena hmota tělocvičny a vpravo (severozápadně) menší hmota vily ředitele (dnes školní družina). Přidružené objemy své rozměry odvozují dle své funkce a postrádají symetrii. Celý objekt je završen netradičně masivní římsou a plochou střechou. Vnější plášť je omítaný modro-šedý, sokl budovy je tmavší z kvádrového zdiva. Hlavní průčelí je v centrální části osmiosé s obdélnými okny orientovanými na šířku, které jsou umístěny v rastru čtyř nadzemních podlaží. Kubusy rizalitů rámující centrální část jsou na vnitřní straně opatřeny jednou osou obdélných oken, kromě prvního nadzemního podlaží jsou všechny na šířku obdélné. Vnější strana je v přízemí opatřena vstupním portikem s prosklenými dveřmi a nad ním na výšku výrazně obdélným pásovým oknem osvětlujícím schodiště. Pravý (severní) schodišťový rizalit sousedí s objektem školní družiny a školní jídelny. Do jídelny vede jednoramenné schodiště vedle severního rizalitu kryté otevřeným přístřeškem. Na schodiště navazuje pásovým oknem na dvou stranách prosvětlovaný krček spojující vlastní hmotu domu s bytem ředitele. Hmota ředitelské vily je sestavená z nestejně velkých hranolových objemů. Směrem do ulice je nižší, vzadu vyšší. Uličnímu průčelí dominuje čtveřice okenních otvorů s modrými výplněmi ve dvou osách v jemně strukturované monochromatické omítce. Soklová část je obložena kvádrovým obkladem. Severní boční stěna je pětiosá v rytmu 2-1-2 s na výšku obdélnými úzkými okenními otvory. Soklová část je obložena kvádrovým obkladem. Hmotu tělocvičny tvoří přízemní křídlo obdélného půdorysu se zaoblenými rohy. Sokl je obložen kvádrovým obkladem, zbytek fasády je monochromatický šedý. Uliční stěna je v přízemí prolomena okenními a vstupním otvorem. Cvičební plochu osvětluje pětice rozměrných oken. Směrem k centrální části je trojice okenních os. Zadní strana je v přízemí přístupná jedněmi plechovými vraty s modrou povrchovou úpravou v pravoúhlém otvoru. Vstup je krytý obdélnou markýzou. Cvičební prostor prosvětluje znovu pět obdélných rozměrných oken. Blíže k hmotě vstupní části školy je jedna okenní osa vyplněná dvěma šroubovanými okenními výplněmi o osmi tabulkách. Jihovýchodní užší stěna tělocvičny obsahuje jednu řadu tří na šířku obdélných oken. Jižní stěna je prolamována okenními otvory umístěnými symetricky ve třech podlažích. Dělena je na deset os v rytmu zleva 1-3-3-3. Dvorní stěna je symetricky dělena na šest os s na šířku obdélnými okenními otvory. Směrem ven se křídlo rozšiřuje a mění se rytmika i rozměry okenních otvorů. Směrem do školního dvora je ve čtyřech osách zhruba čtvercový okenní otvor, v dalším zalomení jedna osa s na výšku orientovanými obdélnými okenními otvory.