středový pilíř

Kvádr byl tradičně nejprve hrubě osekán dvojšpicem. Zbytky těchto úderů jsou dnes viditelné na lícovém povrchu. Poté byla vytvořena obvodová stezka, která byla vysekána dlátem s rovným ostřím v šikmém směru o šířce ostří 2 cm. Celý průběh stezky se zachoval pouze v partiích nároží. Finální lícová plocha byla přesekána sekerou s plochými zuby s ostřím mírně oblým, což může způsobit pracovní vytížení ostří. Šířka se pohybovala kolem 10 cm, což ukazuje na poměrně mohutném nástroji s počtem 11 zubů, kde šířka zubu se pohybovala kolem 0,6 cm. Jedna pozice kameníka svědčí o vějířovitém rastru stop na lícové ploše. Kámen lze charakterizovat jako zdravou horninu, na základě vizuálního posouzení jej lze zařadit do tř. R3/R4.