sirná komora

Komora obdélného tvaru byla zřízena za účelem síření chmele jako součást nového skladu uzavírající trojboký areál na východě. Křídlo spojovalo na severu a jihu dva sklady a balírny chmele pořízené firmou Pfister a Wüstl (dnes na jeho místě stojí novodobá dostavba chmelařského muzea, siřící komora byla však zachována). Podsklepena byla jen ta část křídla, kam nezasahovala stavba sirné komory. Ve zbytku suterénu se dochovalo topeniště sirné komory. Z jihovýchodní strany je sirná komora propojena s jižním skladem chmele firmy Pfister a Wüstl dvojitými železnými dveřmi, které se před sířením zavíraly. Třípatrová sirná komora se uplatňuje ve východní fasádě, kterou prostupuje dvěma okenními osami. HLAVNÍ VÝCHODNÍ PRŮČELÍ je horizontálně členěno dvěma kordónovými římsami (k nichž výraznější odděluje přízemí od prvního patra). Pod okny 1. a 3. patra je umístěna průběžná podokenní římsa (profilovaná podokenní římsa probíhá pod okny třetího patra). Přízemí je členěno pásovou rustikou. Severní nároží budovy je zvýrazněno štukovou bosáží. Plocha mezi okenními otvory v 1. a 2. patře je členěna nevýraznými lizénovými rámy. Obdélné okenní otvory jsou lemovány profilovanou štukovou šambránou. Na podokenní římsu navazuje v 1. patře nevýrazná podokenní parapetní výplň. Okna jsou jednoduchá dvoukřídlá šestitabulková. V přízemí je okenní otvor vlevo zazděn. Průčelí ZÁPADNÍHO DVORNÍHO PRŮČELÍ a JIHOZÁPADNÍHO ZKOSENÉHO KOUTA nejsou členěny. Patra od přízemí jsou odsazená. Odsazení je kryté bobrovkou. Západní průčelí sirné komory je odvětráváno drobnými čtvercovými větracími otvory a v přízemí se nachází obdélný vstup, kterým zpřístupňuje suterén s dochovaným topeništěm sirné komory a dolní částí komína. JIŽNÍ DVORNÍ PRŮČELÍ není též členěno a prostupuje jím v patře jedna okenní osa. V interiéru bylo první a druhé patro opatřeno dostatečně únosnými podlahami z drátěného pletiva, jež umožňovaly snadnější proudění oxidu siřičitého. Druhé patro je zaklenuto segmentovou klenbou, kterou prostupuje násypka. Po proběhlém síření byl oxid siřičitý vypouštěn do ovzduší. K tomu sloužily komínové klapky, které odváděly zplodiny do komínu.