fragment

Pro nás byla zajímavá ložná plocha tohoto fragmentu. Tato plocha je zajímavá svým velmi precizním zpracováním. Hrubá fáze je nečitelná, což odpovídá kvalitě finálního začistění lícové plochy. Ta je velmi pečlivě sekána dlátem s rovným břitem v diagonálních řadách. Šírka ostří dláta byla poměrně úzká cca 2 cm. Na svou dobu se jednalo o velmi moderní způsob opracování. S takovýmto rastrem opracování s využitím ručního dláta se setkáváme spíše v pozdním středověku, můžeme uvést na příkladu katedrály v Ulmu, kde se toto opracování aplikovalo například při stavbě věže v 15. století. Kamenný prvek je z opuky, kterou lze charakterizovat jako zdravou horninu odpovídající na základě vizuálního posouzení tř. R3/R4.