objekt č. p.1952 - levá starší (východní) část

Třípatrové SEVEROZÁPADNÍ PRŮČELÍ je řešeno jako dvouosé, v patrech jsou sdružená okna. Horizontálně je fasáda členěna profilovanou kordonovou římsou oddělující přízemí od prvního patra a druhé patro od třetího a vrcholí profilovanou korunní římsou. Přízemí je členěno pásovou rustikou. Západní nároží je zvýrazněno štukovou bosáží. V přízemí je první osa zleva tvořena segmentově ukončeným vstupním otvorem vyplněným dvoukřídlými dřevěnými vraty v líci, ve druhé ose zleva je osazeno šestikřídlé šestitabulkové okno umístěné ve špaletě. Sdružené okenní otvory jsou v patrech obdélné jednokřídlé, šestitabulkové s přímou podokenní římsou. V prvním patře jsou sdružená okna zdobena nadokenní římsou ve tvaru trojúhelníkového okřídleného frontonu. Okna v patrech jsou rámována štukovou šambránou. Ve třetím patře jsou okna jednokřídlá, třítabulková. DVORNÍ JIHOVÝCHODNÍ PRŮČELÍ je dvouosé. Horizontálně je fasáda členěna jen jednoduchou kordonovou římsou oddělující druhé patro od třetího a vrcholí profilovanou korunní římsou. Okna jsou obdélná dvoukřídlá, šestitabulková. V přízemí je první osa zprava tvořena segmentově ukončeným vstupním otvorem vyplněným dvoukřídlými dřevěnými vraty. SEVEROVÝCHODNÍ PRŮČELÍ prostupuje ve třetím patře obdélný vstupní otvor, který zpřístupňuje terasu novodobé dostavby chmelařského muzea s podkrovím levé části objektu č. p. 1952.