hospodářský objekt předzámčí

Na severním obvodu předzámčí je postavena jednopatrová budova koníren a kanceláří s protáhlým obdélným půdorysem krytá valbovou střechou, hlavní dlouhou fasádou je orientována k jihu. K ní je přiloženo schodiště do patra tvořené dvěma přímými protilehlými rameny krytými mohutně vysazenou fabionovou římsou a na ní posazenou stříškou. Mezi rameny schodiště je situován hlavní vstup ve tvaru edikuly s pamětním nápisem ve vlysu, boční vstupy jsou na východním a západním konci této fasády. Průčelí je prolomeno 21 osami, v přízemí jsou vesměs ležatě obdélné okenní otvory s kamenným ostěním, v patře jsou okna rámována lištovou šambránou, nad okny se střídají segmentové a trojúhelné frontony, pod okny na podokenní římsy navazují vpadlé parapetní výplně. Přízemí je od patra odděleno plochou kordonovou římsou, stavba je završena vyloženou korunní římsou a nároží jsou zdobena armaturou. Nad vstupem v západní části jižního průčelí jsou sluneční hodiny. Budova je jednotraktová (v patře s recentními příčkami), prostory jsou zaklenuty valeně s výsečemi s hřebínky, v několika prostorách je klenba zrcadlová.