skleník

Objekty bývalého zámeckého zahradnictví se nacházejí jihozápadně od hlavní zámecké budovy pod příjezdovou cestou, ve svažitém terénu klesajícím k řece Rokytné. Jedná se o dvojici jednopatrových budov na obdélném půdorysu, které byly projektovány jako osově souměrné dvoupodlažní stavby se sedlovou, v průčelí zvalbenou střechou, s kratšími stranami orientovanými na jihovýchod. Mezi nimi se nacházejí zbytky stavby skleníku na obdélném půdorysu, na jihozápadní straně je mezi skleníkem a domem s konírnami přízemní stavba obdélného půdorysu završená pultovou střechou, skrze kterou jsou oba objekty komunikačně propojeny. V současnosti jsou ze skleníku dochovány štítové zdi, jihozápadní stěna a zbytky konstrukce sedlové střechy dříve tvořené skleněnými tabulemi. Z vnější strany jsou omítky opadané, a tak je odhaleno smíšené zdivo stavby. V interiéru jsou dochovány zbytky omítek s nátěry, pod kterými prosvítá cihelné zdivo. Stěny jsou členěny nikami završenými konchou. V jihozápadním štítu je prolomen obloukově završený průchod směrem k domku s konírnou, na jižní straně je přizděno těleso komína, do nějž ústilo otopné zařízení skleníku. V ose severovýchodního štítu je osazena dřevěná zárubeň patřící obdélnému průchodu směrem k domku zahradníka. Torzo střešní konstrukce je svedeno na litinový sloupek s jednoduchou hlavicí.