portál

Hrubá fáze je velmi těžko rozpoznatelná, protože je líc velmi precizně přerovnán. Předpokládáme užití ručního špičáku. Hrany jsou tvořeny obvodovými stezkami, 3 cm širokými. Styl tvorby stezky předznamenává budoucí časté užívání v 19. století. Stezka je tvořena pravidelnými záseky kolmými na hranu plochy. Úhlopříčky hran jsou odděleny rýhou. Taktéž stezka od líce je odděleny rýhou. Samotný líc je přerovnán pemrlicí s jemným rastrem jehlanů 7 x 7 o průřezu 2,5 cm. Zpracování je velmi symetrické, řady tvořené pemrlicí jsou přísně rovnoběžné. Povrchová úprava zkoumaného kamenného prvku neumožňuje jeho bližší prozkoumání. Na základě studia částečně odhaleného kamene nedaleké části soklu lze však usoudit, že je prvek velmi pravděpodobně zhotoven ze stejného kamene. Tímto je arkózový pískovec, který lze charakterizovat jako zdravou horninu odpovídající na základě vizuálního posouzení tř. R3.