portál

Hrubá fáze bude opět dílem ručního špičáku, hranění ploch bylo velmi precizně provedeno dlátem s rovným ostřím. Finální plocha kolem reliéfního zrcadla byla finálně sesekána pemrlicí, v některých případech i přes původní obvodovou stezku. Profil pemrlice byl 4 x 4cm s rastrem 7 x 7 jehlancových hrotů, tedy poměrně jemný nástroj. Reliéfní zrcadlo ve tvaru obdélníka zakončeného ústupkem a půlkružnicí, bylo finálně srovnáno šikmými rýhami vyseknutými ručním špičákem. Typickým ukazatelem tohoto nástroje je vlnitá linka. Zkoumaný kamenný prvek je zhotoven z arkózy, kterou lze charakterizovat jako navětralou horninu vykazující projevy chemické alterace a odpovídající na základě vizuálního posouzení tř. R3 až R4.