portál

Ta je pečlivě zpracována nejprve ručním špicem, drobné prohlubně po tomto nástroji se velmi ojediněle vyskytují. Hrany byly definovány obvodovou stezkou, která byla sekána dlátem s rovným ostřím. Konečné přerovnání líce bylo provedeno širokým dlátem s rovným ostřím o šířce 8,6 cm. Kameník zvolit rovnoběžný rastr. Záseky jsou kladeny hustě vedle sebe. Následující řady překrývají částečně ty předchozí. Zajímavá je též soklová část, kde je finální líc řešen zdobným způsobem, a to ortogonálně sekanými rýhami ručním špičákem. Opět předcházelo hranění dlátem. Oba kamenné prvky jsou z arkózového pískovce až arkózy, který lze v prvém případě charakterizovat jako navětralou horninu odpovídající na základě vizuálního posouzení tř. R3 až R4. Ve druhém případě lze pískovec označit jako horninu zvětralou odpovídající na základě vizuálního posouzení tř. R4.