portál

Vnitřní špaleta byla hrubě modelována ručním špičákem. Hranění včetně tvorby obvodových stezek bylo tvořeno úzkým dlátem s rovným ostřím. Šířka stezek se pohybovala kolem 3 cm, jsou úhledně sekány v mírně šikmém směru. Finálně je plocha přerovnána širokým dlátem s rovným ostřím o šířce ostří 7 cm. Kameník zvolil rastr rovnoběžných stop, které se zčásti vzájemně překrývají. Na okosených plochách stojek portálu jsou plochy zvýrazněny opět tzv. zrcadly, které jsou orámovány vpadlou lištou. Vlastní plocha zrcadla je pojatá reliéfním způsobem ve tvaru závěsu se stylizovanou čabrakou na jejím konci. Samotná plocha je ve finále zvýrazněna nepravidelným rastrem vlnitých záseků po opracování ručním špičákem. Zkoumané kamenné prvky jsou zhotoveny z pískovce, který lze charakterizovat jako navětralou horninu, mechanicky poškozenou, odpovídající na základě vizuálního posouzení tř. R4