portál

Původně byl prvek hraněn dlátem nebo prýskačem, následně byly vytvořeny obvodové stezky, které se ovšem nezachovaly. Celkově byl povrch přerovnán dlátem s rovným ostřím. Plocha pilastru od zrcadla je oddělena jednoduchým skoseným žlábkem, který byl opět vytvořen dlátem s rovným ostřím o šířce 2,5 cm. Tento žlábek je ovšem ještě zvýrazněn rýhou tvořenou ručním špičákem. Finální plocha zrcadla byla přerovnána ručním špičákem v diagonálním směru. Opět se jedná o dekorování povrchu. Zkoumaný kamenný prvek je zhotoven z pískovce, který lze charakterizovat jako navětralou horninu vykazující mechanické poškození a chemickou barevnou alteraci povrchu, který lze na základě vizuálního posouzení zařadit do tř. R3 až R4.