portál

Vnitřní špaleta ostění portálu svou hranou sousedí s plochou pozadí skulptury. Hrana je tvořena dlátem s rovným ostřím, nebo prýskačem. Pohledová zadní stěna za skulpturami je tvořena zrcadlem, definovaným pravoúhlým žlábkem, vysekaným dlátem s rovným ostřím. Lem navazující na hranu je taktéž sekaný dlátem s rovným ostřím o šířce 5 cm. Kolem vnitřní plochy byla vytvořena úzká stezka, která byla v mnoha místech přerovnána finálně zrnovákem. Ten byl sestaven ze 6 jehlanů, celková šířka ostří činila 5 cm. Detail dřeva za nohou Atlanta pak byl sekán sochařským dlátem s plochými zuby. Počet zubů byl 4 o celkové šířce ostří 5 cm. Zkoumaný kamenný prvek je zhotoven z pískovce, který lze charakterizovat jako navětralou horninu vykazující mechanické poškození a chemickou barevnou alteraci povrchu a lze jej na základě vizuálního posouzení zařadit do tř. R4.