portál

Všechny plochy jsou opracovány hrubě ručním špicem, hrany a obvodové stezky jsou sekány dlátem s rovným ostřím. Finální líc je po té přerovnán v oblasti oblouku dlátem se špičatými zuby v šikmém rastru. Šířka ostří je 3 cm a počet zašpičatělých zubů je 5. Plochy stojek je finálně upraven pemrlicí. Taktéž i kvadratický prstenec, který v oblasti vnitřní špalety je zvýrazněn širokou 5 cm stezkou. Ta je sekána dlátem s rovným ostřím o šířce ostří 6 cm. Vnitřní plocha líce je pak přerovnána pemrlicí s rastrem 6 x 6 jehlanů a průřezu 3 cm. Jedná se tedy o velmi jemný nástroj. Zkoumané kamenné prvky jsou zhotoveny z pískovce, který lze charakterizovat jako zdravou horninu mírně mechanicky poškozenu odpovídající na základě vizuálního posouzení tř. R3 až R4.