portál

Plochy stojek a vnitřních špalet vstupního otvoru jsou opracované velmi čistě s dojmem jednoho celistvého povrchu. Dokonce i reliéfní zrcadlo bylo zpracováno stejným způsobem. Zde nebylo využito tradičního dekorování ručním špičákem. Finální zpracování ploch bylo provedeno velmi precizně i včetně obvodových stezek pemrlicí. Tento nástroj byl více mohutnější s rastrem 6 x 6 jehlanů a průřezem hlavy 5 x 5 cm. Kameník sekal v rovnoběžných řadách vždy šikmo od krajů směrem ke středu plochy. Zkoumaný kamenný prvek je zhotoven z pískovce, který lze charakterizovat jako navětralou horninu s mechanickým poškozením a chemickou barevnou alterací povrchu odpovídající na základě vizuálního posouzení tř. R3 až R4.