pěchotní srub N-S 47 Jaroslav

Železobetonový těžký objekt československého pohraničního opevnění vystavěný kvůli sousedství dělostřelecké tvrze ve III. třídě odolnosti na luční pláni v mělkém sedle mezi Sedloňovem a Olešnicí v blízkosti údolíčka nejvyššího toku Dědiny. Typický oboustranný těžký objekt pohraničního opevnění, stavebně nedokončený - bez záhozu na severní straně a bez ocelolitinových zvonů (šachty zabetonovány). Téměř symetricky řešený objekt s křídly pro zvony mírně předstupujícími před přední (severní) stěnu, v bočních stěnách pod krakorcem mohutného stropu nadzemního podlaží vždy střílna pro protitankový kanon a dvojče těžkých kulometů, chráněné proti týlu střílnou pro lehký kulomet, granátovým skluzem a obetonovaným tzv. diamantovým příkopem. Týlová zeď pětkrát lomená se zapuštěním střední části se vstupem s výdechy vzduchotechniky, dvojicí střílen pro lehké kulomety, mezi nimi pod krakorcem stropu vstupem a granátovým skluzem s odrazným stolkem. Pata týlové části se šikmým soklíkem. Horní hrana stropu zaoblena s ocelovými dráty s oky pro uchycení maskování. U týlové části pravého zvonu válcová betonová kanalizační šachta. Na týlové straně malované nápisy z doby zářijové krize 1938: AŤ ŽIJE/ ČSR!// a 1939 NASHLEDANOU//.